COVID-19 info: We think about your safety
Gyors ajánlat
Medora-Hero

Odmor u Podgori

Podgora je nekad bila maleno ribarsko naselje, no danas je jedan od najljepših hrvatskih turističkih bisera na dalmatinskoj obali. Udaljena je samo 8 km od Makarske i tek nešto više od 80 km od još jedne popularne turističke destinacije, grada Splita. Ovaj ljupki i slikoviti obalni gradić jedno je od najljepših mjesta za odmor. Grad je svoje ime, koje doslovno znači „ispod planine (gore)”, dobio po planini Biokovo koja je vidljiva u pozadini.
 
Danas je mnogo ljudi upoznato s ljepotama Podgore, ali još uvijek postoji dobar dio turista koji tek otkrivaju skrivene prirodne ljepote, plaže i ostale atrakcije koje ovo mjesto nudi. Ovdje ćete naići na mnoštvo lijepih i čistih šljunčanih plaža, duge šetnice koje se protežu duž obale Podgore, slikovita mjesta te iznimnu gostoljubivost domaćina. 
 
Zašto posjetiti Podgoru? 
 
Podgora je smještena u prekrasnom predjelu dalmatinske obale gdje se susreću more i planine. Ovdje možete uživati na plažama ili se diviti krajoliku dok planinarite. Podgora je savršeno mjesto za opuštajući odmor na kojemu možete napuniti baterije. Također je izvrsna destinacija za sve osobe koje žele spoj modernog i tradicionalnog odmora, kao i za one koji istovremeno žele isprobati moderne aktivnosti, ali i otkrivati prirodne ljepote. 
 
Podgoru ćete najbolje istražiti ako se prošećete njezinim plažama te putem otkrivate njezine skrivene draži. Kristalno čisto Jadransko more, besprijekorno uređene plaže i jedinstvena vegetacija izdvajaju Podgoru od ostalih mjesta na dalmatinskoj obali. Sunčanje na stjenovitim i šljunčanim plažama Podgore izvrsna je prilika da okrijepite tijelo i dušu. Osim plaža koje se prostiru cijelom duljinom mjesta, Podgora nudi i obilje odličnih glazbenih barova, kafića i ribljih restorana prilagođenih svačijem ukusu i džepu. Nikako nemojte propustiti kušati neka od mnogobrojnih ukusnih jela i vina. 
 
Podgora je također poprište brojnih popularnih festivala, kulturnih događanja i sportskih natjecanja koja se ovdje održavaju svake godine. Ljetno razdoblje posebno je privlačno jer se tada odvija velik broj popularnih događanja. Možete pogledati mnogobrojna natjecanja i posjetiti festivale na otvorenom na kojima ćete imati priliku uživati u plesu, pjesmi i nastupima lokalnih sastava. Što se sportske rekreacije tiče, možete se okušati u brdskom biciklizmu, planinarenju, plivanju, ronjenju, vaterpolu, padobranskom jedrenju, jedrenju na dasci i nizu drugih sportskih aktivnosti. 

 

Plaže u Podgori 

 
Glavne plaže ispred hotela dobro su organizirane i savršene za obiteljski odmor. Sve su plaže opremljene kabinama za presvlačenje, tuševima i kantama za smeće, na njima se nalazi i velik broj snack-barova te one nude mnoštvo mogućnosti za bavljenje vodenim sportovima. U Podgori se nalaze i manje plaže u hladu stabala, kao i široke plaže za ljubitelje sunčanja. Također možete krenuti u otkrivanje divljih plaža i manjih uvala gdje možete provesti romantično poslijepodne i promatrati očaravajuće zalaske sunca u intimnom ugođaju. 
 
Ako ste i dalje raspoloženi za istraživanje, u blizini Podgore nalazi se još mnogo odličnih plaža. U blizini je čitav niz skrovitih, kao i onih popularnijih plaža, na kojima se možete sunčati i plivati – odvezite se do njih. 
 

Ostale atrakcije u Podgori

 
Osim uživanja u prekrasnome Jadranskome moru i šljunčanim plažama, preporučujemo da posjetite i istražite slikovitu planinu Biokovo nedaleko od Podgore. S planine se pruža veličanstven pogled na Podgoru i cijelu obalu. Planinari mogu uživati u promatranju prelijepog planinskog krajolika i njegove jedinstvene flore i faune. Planina nudi velik broj planinarskih staza i vidikovaca kako biste mogli istraživati do mile volje. Što se ostalih popularnih aktivnosti na planini Biokovo tiče, možete se okušati u padobranskom jedrenju i letenju zmajevima ili pak posjetiti očaravajući botanički vrt Kotišinu. 
 
Ako želite nastaviti s istraživanjem, možete otići na jedan od mnogobrojnih izleta na obližnje otoke, a ni grad Dubrovnik nije predaleko. Također, možete otići na romantično noćno krstarenje ili se pridružiti lokalnim ribarima u njihovim ribarskim ekspedicijama i loviti svježu morsku ribu.
 
 
Choose a room Choose a room
Contact