COVID-19 info: We think about your safety
Gyors ajánlat

Polityka ochrony danych osobowych

Medora hoteli i ljetovališta d.d.
Mrkušića dvori 2
21327 Podgora, Hrvatska
Tel: +385 (0)21 601 700
E-Mail: privacy@medorahotels.com
 

 

POLITIKA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA

Ažurirano 21.05.2018.
 
 
 
Mi u Medora hoteli i ljetovališta d.d., poštujemo Vašu privatnost i štitimo Vaše osobne podatke u skladu s važećim zakonima i uredbama za zaštitu osobnih podataka. Naša misija je nadmašiti očekivanja naših gostiju kvalitetom naših proizvoda i usluga, a uvijek nastojimo našim gostima pružiti iskustvo koje odgovara njihovim potrebama odgovorno koristeći informacije koje su nam dane.
Ovim dokumentom želimo Vam pojasniti kako skupljamo i za što koristimo osobne podatke za vrijeme korištenja naših internet stranica te za vrijeme Vašeg boravka u našim objektima, s kime ih i zašto dijelimo te Vaša prava u vezi Vaših osobnih podataka koje koristimo, te na koji način ih štitimo.
Opisana Politika zaštite osobnih podataka primjenjuje se na sve poslovne i ugostiteljske objekte Medora hoteli i ljetovališta d.d., web stranice www.medorahotels.comcamping-makarska-riviera.com i www.mhr-podgora.com te profile na društvenim mrežama.
 

SVRHA PRIKUPLJANJA OSOBNIH PODATAKA


Osnovna svrha prikupljanja osobnih podataka naših gostiju je pružanje i poboljšanje naših usluga te izvršavanje naših zakonskih obaveza. Osobni podaci prikupljaju se u sljedeće svrhe:
·  Poboljšanje funckionalnosti naših web stranica www.medorahotels.com i camping-makarska-riviera.com
·  Rezerviranje smještaja ili komunikaciju s klijentima radi odgovora na njihove interese o našim uslugama (preko naših internet stranica, putem maila ili telefonom)
·  Izvršenje ugovornog odnosa s gostom za vrijeme trajanja njegovog boravka
·  Kupnja dodatnih usluga
·  Naplata usluga
·  Interna statistička obrada podataka i preferiranih usluga naših gostiju, te obavještavanje naših gostiju o našim uslugama, koju temeljimo na našem legitimnom interesu s ciljem poboljšanja kvalitete i prodaje naših usluga
·  Objava i skupljanje prijava za posao putem maila i na web stranici www.mhr-podgora.com
·  Ispunjavanje naših zakonskim obaveza prema važećem Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti i pratećim pravilnicima, Zakon o pružanju usluga u turizmu, Zakonu o računovodstvu, Zakonu o zaštiti na radu te Zakonu o zaštiti novčarskih institucija
Vaši osobni podaci, zaprimljeni na e-mail adresu posao@medorahotels.com putem objavljenih oglasa za posao ili online prijave za posao na www.mhr-podgora.com, koristit će se isključivo za potrebe zapošljavanja Medora hoteli i ljetovališta d.d.  Slanjem Vaše prijave i životopisa dajete nam Vašu suglasnost da osobne podatke zaprimljene za potrebe zapošljavanja obrađujemo za potrebe trenutno otvorenih pozicija ali i za naše buduće potrebe za zapošljavanjem. Vašu suglasnost u bilo kojem trenutku možete povući kontaktirajući nas na privacy@medorahotels.com, nakon čega ćemo Vaše podatke obrisati ili učiniti nedostupnima za ovu obradu.
 

INFORMACIJE KOJE PRIKUPLJAMO


Tijekom Vaše posjete našim web stranicama, prijave za posao ili prilikom Vaše rezervacije smještaja i boravka u našim objektima, u gore navedene svrhe moći ćemo prikupiti podatke koje Vas mogu identificirati, direktno ili indirektno. Osobni podaci koje prikupljamo uključuju:
·  Vaše ime i prezime
·  Vaš datum rođenja, adresu i nacionalnost
·  Vaše kontakt podatke
·  Broj vaše kreditne kartice
·  Broj i vrstu vašeg osobnog dokumenta
·  Registracijsku oznaku Vašeg vozila
·  Napomene koje sta nam naveli (npr. alergije na koje trebamo obraćati pažnju tijekom Vašeg boravka)
·  Glasovni zapis Vašeg razgovora s agentom našeg call-centra
·  Video zapis iz sustava video nadzora na objektima
·  Vašu IP adresu tijekom posjete našim web stranicama
 

ČUVANJE I BRISANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA


Vaši osobni podaci čuvati će se u obliku koji Vas može identificirati ne duže nego što je potrebno za svrhu za koju se obrađuju. Po isteku tog vremena, koji je za određene obrade reguliran lokalnim zakonima koji nas obvezuju na dulji period čuvanja podataka, podaci će se izbrisati ili učiniti nedostupnima za daljnju obradu.
 

PRIJENOS PODATAKA TREĆIM STRANAMA


U slučaju određenih obrada podataka, podaci koje nam dajete mogu biti prenijeti ili dani na uvid trećim stranama. Ni u kojem slučaju Vaše podatke ne prodajemo, iznajmljujemo ili predajemo u vlasništvo neovlaštenim trećim stranama. Prijenos podataka ili uvid u podatke, obavlja se iz sljedećih razloga:
·  Kada smo zaprimili Vašu privolu za takav prijenos (npr. kupnja određenih usluga  organizaciji trećih strana)
·  Kada tvrtke ili pružatelji usluga koje Medora hoteli koriste za potrebe određenih obrada pristupaju podacima na način koji je reguliran ugovornim odnosom s Medora hoteli i ljetovališta d.d. (npr. naplata usluga, tehničko održavanje određenih programskih alata, arhiviranje i izvještavanje)
·  Da bismo ispunili naše ugovorne i zakonske obaveze (npr. prijava gostiju u e-vizitor sustav)
U slučaju potrebe prijenosa podataka, zbog jednog od gore navedenih razloga, nastojimo ograničiti podatke koji se prenose na nužni minimum. Treće strane kojima prenosimo Vaše podatke obvezale su se štititi Vaše podatke u skladu s važećim zakonima i uredbama o zaštiti osobnih podataka.
 

PRAVO NA PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA, ISPRAVAK ILI BRISANJE


U bilo kojem trenutku možete zatražiti informacije o svojim osobnim podacima koje Medora hoteli i ljetovališta d.d. obrađuje, svrsi obrade, primateljima podataka kao i entitetima kojima prenosimo vaše osobne podatke. Osim toga, imate pravo ažurirati, ispravljati, blokirati ili brisati svoje podatke u skladu sa zakonskim odredbama. Vaš zahtjev za brisanjem Vaših osobnih podataka rado ćemo ispuniti u sljedećim slučajevima:
·  ako vaši osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni
·  ako povučete privolu na kojoj se obrada temelji;
·  ako uložite prigovor na obradu te ne postoje jači legitimni razlozi za obradu, ili uložite prigovor na obradu u kojoj se podaci obrađuju za potrebe izravnog marketinga.
Zahtjev za pristup osobnim podacima možete nam poslati na adresu elektroničke pošte privacy@medorahotels.com ili na našu adresu Medora hoteli i ljetovališta d.d., Mrkušića dvori 2, 21327 Podgora, Hrvatska s obaveznim Vašim kontakt podacima i napomenom „Zahtjev za pristup osobnim podacima“. Pristup osobnim podacima ne možemo omogućiti putem telefonskog razgovora. Da bismo spriječili zlouporabu Vaših osobnih podataka, poslat ćemo Vam predefinirani formular i tražiti Vas da ga osobno ispunite i vratite nam ga nazad te ćemo Vas možda i zamoliti i za dodatni dokaz Vašeg identiteta. Bez utvrđivanja ispravnosti identiteta, zahtjev za pristup osobnih podacima nećemo biti u mogućnosti ispuniti.
 

OBAVIJESTI O USLUGAMA I PONUDI MEDORE


Ukoliko ste bili naš gost, naša je želja da nam se ponovo vratite. S tim ciljem, teda bi Vam omogućili da primite obavijesti o našim specijalnim akcijama i popustima koje se odnose na naše usluge, zadržavamo naš legitimni interes da Vas povremeno kontaktiramo na Vašu e-mail adresu koju ste nam dali kod Vaše rezervacije ili tijekom Vašeg boravka kod nas. Informacije koje ćete primati odnosit će se isključivo na usluge iz ponude Medore, za koje smatramo da, kao naš nekadašnji gost, imate i dalje interesa. Ukoliko smo pogriješili i Vi ne želite primati naše obavijesti, možete u bilo kojem trenutku uložiti prigovor na adresu privacy@medorahotels.com, te ćemo Vam bez odlaganja prestati slati naše obavijesti.
 

KORIŠTENJE DRUŠTVENIH MREŽA I NAŠIH INTERNET STRANICA


Naša Politika zaštite osobnih podataka redovito je ažurirana na našim web stranicama te je dostupna svim posjetiteljima naših stranica. Korištenjem naših web stranica, ispunjavanjem on-line molbe za posao ili objavom vlastitih sadržaja na našim stranicama, potvrđujete da ste suglasni s našom Politikom zaštite osobnih podataka  i da ste suglasni da Vaše osobne podatke obrađujemo u skladu s svrhom obrade i objavljenom Politikom zaštite osobnih podataka.
Medora hoteli i ljetovališta d.d. vodi i uređuje i profile na društvenim mrežama, kao što su Facebook, Instagram ili Twitter. Posjetitelji naših profila na društvenim mrežama mogu objavljivati sadržaje, fotografije ili komentare vezane za naše objekte, usluge ili boravak kod nas. Medora hoteli i ljetovališta ne potiču, ali niti ne sputavaju takve objave, već se one temelje isključivo na interesu i privoli posjetitelja naših profila. Medora hoteli i ljetovališta d.d. neće odgovarati za eventualnu izravnu ili neizravnu, slučajnu, materijalnu ili nematerijalnu štetu ili trošak koji su nastali kao rezultat korištenja web stranica i profila na društvenim mrežama Medore ili objava sadržaja od strane posjetitelja naših stranica ili profilima.
Ponekad ćemo Vas za javno objavljene sadržaje, koji se odnose na Vaš boravak kod nas, tražiti Vašu privolu za objavu tih sadržaja na našim web stranicama ili profilima društvenih mreža. Sadržaji koje možemo objavljivati odnose se isključivo na javno dostupne slike i komentare objavljenje na Facebooku, Instagramu ili Twitteru za koje ste nam dali svoju privolu. Vašim pristankom na takve objave prihvaćate prava i korištenja uporabe vaših sadržaja, koja će Vam biti predočena prilikom traženja Vaše privole.
 

KORIŠTENJE KOLAČIĆA


Kako bi naše web stranice radile optimalno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranica u svrhu poboljšavanja Vašeg korisničkog iskustva, na našim web stranicama koristimo kolačiće. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i prilagoditi u Vašem web pregledniku, te se korištenje kolačića može onemogućiti prema Vašem odabiru. Ako onemogućite kolačiće i dalje možete pregledavati našu stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.
Kolačić (engl. cookie) je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.
Postoje više vrsta kolačića:
·  Kolačići prve strane
·  Privremeni kolačići (Session cookies)
·  Stalni kolačići (Persistent cookies)
·  Kolačići treće strane
Kolačići prve strane dolaze s web stranice koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web stranice mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta toj web stranici (npr. odabir jezika). Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web stranice pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu dok ih Vi kao korisnik ne onemogućite/obrišete ili dok ih Vaš preglednik ne obriše (period definiran u postavkama preglednika).
Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su pop-up ili druge reklame) koje se nalaze na web stranici koju gledate. Pomoću tih kolačića web stranice mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.
Medora hoteli i ljetovališta d.d. koristi kolačiće na svojim web stranicama www.medorahotels.com i camping-makarska-riviera.com. Koristimo kolačiće prve strane (privremene i trajne) i kolačiće treće strane.
Kolačiće koristimo da bismo optimizirali stranice u smislu performansi sustava, lakoće korištenja i ponude korisnih informacija o našim uslugama. Kolačićima automatski prikupljamo i pohranjujemo podatke u zapisničkim datotekama na Vašem računalu. Podaci koji se prikupljaju obuhvaćaju podatke o Vašoj IP adresi, vrsti preglednika i postavkama jezika, operacijskom sustavu, naziv ISP-a (pružatelju usluge pristupa internetu) i oznaku datuma/vremena.  
Individualni podaci korisnika nama se ne otkrivaju, nego su podaci koje obrađujemo anonimni i statistički podaci, te demografski podaci o našim korisnicima kao cjelini. Te podatke koristimo za analize trendova i potrebe marketinga, te učinkovito upravljanje web stranicama, jer nam pomažu da saznamo više o ponašanju naših korisnika na našim stranicama, uspješnosti nekih naših marketinških akcija i primarnim interesima naših web-posjetitelja.
 

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA DJECE 


Medora hoteli i ljetovališta d.d. savjetuje roditeljima i skrbnicima da poduče djecu o sigurnom i odgovornom postupanju s osobnim podacima na internetu, jer iako u Medori ne želimo niti imamo namjeru prikupljati podatke o maloljetnicima bez roditeljskog ili skrbničkog pristanka, ne možemo uvijek znati dob osobe koja pristupa našim web stranicama. Kao roditelj ili staratelj uvijek imate pravo zatražiti uvid u sve osobne podatke o svojem djetetu koje smo dobili na nekoj od naših web stranica ili tijekom Vašeg boravka. Također, Medora hoteli i ljetovališta d.d. jamče zaštitu osobnih podataka djece predviđenu posebnim zakonima koji uređuju to pitanje.
 

SIGURNOSNE MJERE ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA


Medora hoteli i ljetovališta d.d. prepoznaju važnost informacijske sigurnosti, te kontinuirano evaluiramo i nadograđujemo naše tehničke, fizičke i organizacijske sigurnosne mjere i procedure. Korisnicima rezervacijskog sustava osiguravamo najviši nivo zaštite podataka. Za sigurni prijenos podataka između Vašeg PC-a i naših servera koristimo SSL tehnologiju sa snažnom enkripcijom. Svi osobni podaci, brojevi osobnih dokumenata, kreditnih kartica ili drugih sredstava plaćanja koje korisnici dostave preko rezervacijskog sustava, prenose se isključivo sigurnom vezom koristeći enkripciju podataka. Vašim podacima koji se obrađuju u našim sustavima pristupaju samo ovlašteni djelatnici u skladu s potrebama poslovnih procesa koji zahtijevaju pojedinu obradu te u pojedinim slučajevima, treće strane, koje su se obvezale štititi Vaše podatke u skladu s važećim zakonima i uredbama o zaštiti osobnih podataka. Svi naši djelatnici educirani su o načinu postupanja s osobnim podacima u skladu sa zakonskim odredbama. 
 
Choose a room Choose a room
Contact