COVID-19 info: We think about your safety
Gyors ajánlat
Medora-Hero

Istražite Podgoru, hrvatski biser Jadrana

Regija Makarske rivijere ima nekoliko zanimljivih turističkih mjesta, a jedno od njih, koje svakako vrijedi posjetiti, svakako je Podgora. Iako se vjeruje kako Podgora postoji već nekoliko stotina godina, prvi pisani izvor koji potvrđuje postojanje Podgore datira iz sredine 19. stoljeća. Tada je Podgora bila malo ribarsko mjesto i jedno od mjesta na kojem su se trgovci zaustavljali, kada su poslovali u Jadranskom moru. Razlog spominjanja Podgore jest činjenica da je to mjesto gdje se rodio don Mihovil Pavlinović. Bio je poznati hrvatski političar, svećenik i pisac.
 
Zanimljivo je da je organizirani turizam u Podgori započeo 1922. godine, što ga čini jednim od prvih takvih mjesta u Hrvatskoj. Ovo je bila godina kada je izgrađen prvi hotel u Podgori. Tijekom Drugog svjetskog rata, Podgora je bila važno mjesto za partizane koji su se borili protiv tlačitelja. Tu je formirana partizanska mornarica. Danas je Podgora gotovo potpuno posvećena turizmu. Ima oko 3.000 stanovnika koji su poznati po gostoprimstvu.
 
Ako želite istražiti Podgoru, bolje je pripremiti dobar plan. U slučaju da trebate pomoć, nastavite čitati jer ćemo istaknuti što je za početak najbolje što trebate učiniti i vidjeti kada ste tamo.
 

Plaža Dračevac

 
Ovo je jedna od najatraktivnijih i najposjećenijih nudističkih plaža na Makarskoj rivijeri. Nalazi se između Tučepa i Podgore. Ako planirate posjetiti plažu sa svojom djecom, izbjegavajte plažu Dračevac. Nalazi se u području koje nije nastanjeno, pa ćete možda morati ponijeti neke osnovne potrepštine sa sobom. Još jedna odlična pojedinost o ovoj plaži je da je manje gužva. Na ovom području postoji nekoliko barova na plaži.
 

Gradska plaža Podgora

 
Ako niste raspoloženi za putovanje i želite samo posjetiti plažu blizu vašeg smještaja, ne možete pogriješiti na gradskoj plaži. Smještena u središnjem dijelu grada, ova plaža sastoji se od sitnog kamenja i šljunka i prekrasnog tirkiznog mora. Iako na ovoj plaži može nastati poprilična gužva tijekom blagdana i određenih razdoblja ljeta, na plaži se može naći dovoljno mjesta za svakoga i uživanje u aktivnostima na plaži. Kad već govorimo o aktivnostima, nemojte zaboraviti da se možete uključiti u parasailing, jet skijanje i koristiti pedaline kako biste istražili ovo područje. Na ovoj plaži nalaze se brojni barovi i restorani.
 

Otok Brač

 
Otok Brač jedno je od najposjećenijih mjesta u Hrvatskoj. Ovo je najviši otok na Jadranu. Nalazi se zapadno od Podgore i lako možete pronaći izlete brodom, koji će vas odvesti tamo (i dovesti vas natrag). Otok Brač poznat je po nevjerojatno sjajnom bijelom kamenju, izvanrednim vinima i ukusnoj kuhinji. Naravno, ovo je dom jedne od najpoznatijih plaža u Europi - Zlatni rat.
 

Park prirode Biokovo

 
Park prirode Biokovo jedan je od jedanaest parkova ove vrste u Hrvatskoj. Kao što samo ime govori, pokriva planinski lanac Biokova koji se smjestio neposredno iznad Makarske rivijere. Mnoge životinjske vrste, uključujući kornjače, zmije, guštere i mnoge različite ptice poput šišmiša, šljaka i orlova, žive u ovom parku. U ovom parku nalazi se i preko 1500 različitih vrsta biljaka. Svake godine više od 50.000 domaćih i stranih posjetitelja istražuje Park prirode Biokovo. Vlasti trenutno rade na projektu koji će ovo mjesto učiniti još popularnijim.
 
Podgora je čudesno mjesto. Ima mnogo lijepih plaža, zanimljivih povijesnih znamenitosti i građevina te odlična mjesta gdje ljudi mogu jesti, piti i spavati. Kao jedno od najposjećenijih mjesta, ne samo na Makarskoj rivijeri nego i u Hrvatskoj, sasvim je prirodno da je ovo mjesto na kojem možete pronaći brojne smještajne mogućnosti.
 
Zainteresirani za boravak u hotelu s izvrsnom reputacijom mogu računati na Hotel Medora Auri. Ovaj hotel smješten je u jednom od najboljih dijelova grada, blizu plaža i drugih atrakcija i zanimljivih mjesta. Hotel Medora Auri je moderan hotel sa čistim, urednim i udobnim sobama, savršenim sadržajima i vrhunskim hotelskim uslugama.
 
 
Choose a room Choose a room
Contact