COVID-19 info: We think about your safety
Gyors ajánlat
Medora-Hero

Deset meditacijskih tehnika za razbistriti um i postići unutrašnji mir

Meditacija krijepi um i tijelo na više načina. Može Vam pomoći razbistriti um, smiriti Vas, poboljšati koncentraciju, pa čak i probuditi kreativnost. Savršeno mjesto za meditaciju je hotel Medora Auri u Podgori. Plaže na Makarskoj rivijeri kao stvorene su za meditiranje i promatranje čarobnih zalazaka sunca. 
 
Spokoj ovoga savršenog okruženja pomoći će Vam u postizanju unutrašnjeg mira i potpunom opuštanju zbog čega ovaj odmor nikada nećete moći zaboraviti. Meditacija i joga idu ruku pod ruku, stoga ako maksimalno želite iskoristiti svoj odmor, dođite u hotel Medora Auri u Podgori i uživajte u sesijama joge na plaži ili na nekoj od drugih odličnih lokacija oko hotela. 
 
Dokazan je učinak meditativnih tehnika
 
Ako ste početnik kada je o meditaciji riječ i ne znate odakle biste počeli, primijenite sljedećih deset tehnika kako biste maksimalno iskoristili meditaciju.
 
  1. Pronađite svoj intimni kutak u kojemu možete neometano meditirati. U Podgori i oko nje posvuda se nalaze izvrsne mirne lokacije na kojima se možete potpuno posvetiti meditaciji. Rezervirajte svoje posebno mjesto i sa sobom ponesite neke predmete za koje ste osobno vezani. I nemojte zaboraviti ugasiti mobitel i uživati u miru. 
  2. Budite dosljedni u meditaciji. Koristit će Vam to što meditirate uvijek u isto vrijeme jer ćete time stvoriti naviku u kojoj ćete svakodnevno uživati. Vaš središnji živčani sustav registrirat će vrijeme koje ste odredili za svakodnevnu meditaciju zbog čega ćete lakše dosegnuti meditativno stanje uma. 
  3. Stvorite spokojni ambijent prije nego što počnete s meditacijom. Neki ljudi radije meditiraju ujutro, a drugi poslijepodne. Ako preferirate poslijepodneva, tada nastojte meditirati kad zalazi sunce kako biste mogli uživati u fantastičnom okruženju ispred hotela Medora Auri u Podgori. 
  4. Pronađite najbolju poziciju za svoje tijelo i uspravno sjednite. Možete sjesti na jastuk kako biste se bolje namjestili. Važno je da sjedite uspravno kako bi energija mogla slobodno kolati Vašim tijelom. Sjedite prekriženih nogu, a možete i leći, samo pazite da ne zaspite.
  5. Sami odredite trajanje meditacije, onako kako vam najviše odgovara. U početku možete meditirati 10 – 15 minuta svakog dana i zatim postepeno produljivati seanse. Ako ste početnik, nemojte biti previše nadobudni i krenite lagano. Za početak je sasvim dovoljno da seansu produljite za pet minuta svakog dana. Dosljednost je važnija od duljine trajanja, stoga nastojte meditirati svakog dana bez obzira na to koliko će seansa trajati.
  6. Udobno se smjestite, duboko udahnite i samo se opustite. Polagano disanje važan je dio svake meditacije, stoga raščistite um i koncentrirajte se na duboko disanje. 
  7. Pregledajte dijelove tijela. Ovime ćete umiriti živčani sustav i osloboditi se napetosti koja se nakupila u Vašem tijelu. Ovo je također dobra tehnika za umirivanje prije početka meditacije.
  8. Razbistrite um bilježenjem vlastitih misli. Proučavajte svoje misli, ali nemojte se vezati za njih. Uz dovoljno vježbe brže ćete prepoznati različite misli. Raščišćavanje vlastita uma nije laka zadaća koju ćete moći obaviti preko noći. Jedino ćete stalnim meditiranjem naučiti brže smiriti um kako biste dosegli duboko meditativno stanje uma. 
  9. Strpajte svoje misli u različite ladice. Neke će biti zaokupljene, a druge će biti negativne ili pozitivne. Svaku stavite u zasebnu ladicu i zatim se ponovno vratite disanju. Koncentrirajte se na ono što se zbiva u Vama i nemojte razmišljati o vanjskom svijetu. Pozitivne misli su najviša razina koju možete dosegnuti. One poboljšavaju osobnu dobrobit i pridonose stvaranju pozitivnog stanja uma. Ako se negativne misli pak pojave, samo ponovno usmjerite pažnju na pozitivne misli.
  10. Završite meditaciju usredotočujući se na trenutak. Osjetite energije kako kolaju vašim tijelom. Uživajte u okruženju hotela Medora Auri u Podgori i uživajte u životnoj sreći.
 
Choose a room Choose a room
Contact