COVID-19 info: We think about your safety
Rrýchla ponuka
Medora-Hero

Trogir i Split

Upoznajte ljepote Splita i Trogira, starih tradicionalnih dalmatinskih gradova. Oba pod UNESCO-vom zaštitom, pružiti će Vam put kroz vrijeme kakav rijetko imate prilike iskusiti.
Split je najveći grad Dalmacije, poznato povijesno, kulturno, sportsko i zabavno središte Hrvatske, grad sa spomeničkom baštinom pod zaštitom UNESCO-a i upisan u registar Svjetske kulturne baštine.

Grad u čijem srcu se nalazi znamenita Dioklecijanova palača iz 4. st. koju je sagradio i u njoj živio rimski car Dioklecijan. Zbog svoje sačuvanosti, palača se smatra jednim od najznačajnijih rimskih spomenika na svijetu. Sama palača nudi vrlo zanimljive artefakte, primjerice kip izvorne egipatske sfinge, najstariju katedralu na svijetu – katedrala sv. Duje, atraktivne Dioklecijanove podrume, koji se smatraju najbolje očuvanim antičkim kompleksom takve vrste na svijetu.
 
Trogir su osnovali grčki kolonisti s otoka Visa u 3. st. pr.n.e., a svojim brojnim crkvama, palačama i tvrđavama svjedoči o burnoj i bogatoj povijesti. Grad je 1997. godine stavljen pod zaštitu UNESCO-a i upisan u registar Svjetske kulturne baštine. U Trogiru je 1271. godine otvorena prva ljekarna u Europi. Od sakralnih spomenika najznačajnija je Katedrala Sv. Lovre s veličanstvenim portalom majstora Radovana, Kapelom Svetog Ivana Trogiranina, jednim od najljepših renesansnih spomenika u Europi. 
 
Za upite i rezervacije javite nam se na broj +385 (0) 99 438 6153 ili e-adresu: auri-hospitality1@medorahotels.com
Vyber si izbu Vyber si izbu
Kontaktujte nás