COVID-19 info: We think about your safety
Wyślij zapytanie
Medora-Hero

Najveći biseri Makarske rivijere

Nakon 1960. g. Makarska rivijera počela se ubrzano razvijati i postajati vodećim turističkim odredištem na jadranskoj obali i sinonimom za odličan godišnji odmor. Tome su zaslužna brojna poznata turistička mjesta rasprostranjena diljem rivijere:

Brela

Brela su malo turističko mjesto koje se može podičiti najljepšom plažom u Europi i među 10 najljepših na svijetu, prema ocjeni utjecajna američkoga magazina Forbes. Naravno, riječ je o plaži Punta rata. Osim po čistu moru i više od 6 km šljunčanih plaža, Brela su poznata i po razvijenoj ponudi ruralnoga turizma na obroncima Biokova, s odličnom gastronomskom ponudom domaćih specijaliteta.
Brela

Baška Voda

Prvo spominjanje Baške Vode bilo je još davne 1688. g. na zemljopisnoj karti Coranelli, pod imenom Basca, kao malo ribarsko-poljoprivredno mjesto, da bi danas izrasla u jedno od vodećih turističkih središta Makarske rivijere. Baška Voda ovaj položaj opravdava svojim predivnim šljunčanim plažama, dugim šetnicama uz more, borovim šumama i bogatom hotelskom i apartmanskom ponudom te turističkim sadržajima.
Baška Voda

Promajna

Mjesto Promajna savršena je luka za mirno obiteljsko ili romantično ljetovanje koje svojim gostima nudi odličan smještaj u vilama i apartmanima, lijepu šetnicu uz more, čiste plaže, odmor u sjeni stoljetnih borova i ugodne ugostiteljske objekte.
Promajna

Makarska

Najveće mjesto Makarske rivijere, po kojemu cijelo područje i nosi svoje ime. Grad je poznat po raznovrsnoj ugostiteljskoj i zabavnoj turističkoj ponudi te kulturnim manifestacijama i koncertima, posebno Ribarskim noćima, noći Kalelarge i ljetnome karnevalu.
Makarska

Tučepi

Mjesto Tučepi imaju najdužu plažu Makarske rivijere, dugu 5 km, uz koju se prostire i ugodna šetnica. Tučepi su turistički atraktivno odredište sa svojim kulturno-povijesnim spomenicima te ugostiteljskom ponudom autohtone kuhinje.
Tučepi

Podgora

Podgora, po mnogima najljepše mjesto Makarske rivijere, danas je postala pravi mali raj nudeći svojim posjetiteljima ekološki čiste plaže i prekrasno bistro more, bogatu gastronomsku ponudu, brojne restorane i konobe, moderan hotelski i apartmanski smještaj te zabavne i sportske sadržaje. Najbolja je preporuka za savršen obiteljski odmor Medora Auri Family Beach Resort, hotel koji se ističe po izvrsnosti turističke usluge prilagođene svakome gostu.
Podgora

Bratuš

Malo ribarsko mjesto za sve goste željne mira, tišine, uživanja u prekrasnoj prirodi, spoju mora, tihih uvala, planinarenja po Biokovu i uživanju u spokoju i prirodnim darovima Mediterana.
Bratuš

Drašnice

Još jedno malo pitoreskno mjesto Makarske rivijere za miran obiteljski ili romantični odmor. Osim po prirodnim blagodatima, Drašnice su poznate i po sakralnim objektima koji datiraju još iz 15. stoljeća.
Drašnice

Igrane

Malo mjesto Igrane bilo je poznato po svojim maslinicima i izradi poznata maslinovoga ulja, a danas je, uz osuvremenjeni pogon za preradu maslina, mjesto potpuno posvećeno turizmu, u kojemu se nalaze brojni apartmani i hoteli, restorani, prekrasna šetnica uz more i lijepo uređene plaže. Iznad Igrana, na obroncima Biokova, nalazi se najznačajniji srednjovjekovni spomenik Makarske rivijere, crkvica Sv. Mihovila iz 11. stoljeća.
Igrane

Živogošće

Pitoreskno autohtono dalmatinsko mjesto sastavljeno od triju naselja – Porata, Male Dube i Blata – posvećeno turističkoj djelatnosti, poznato po gostoprimstvu, ukusnoj gastronomskoj ponudi i udobnome smještaju u hotelima, vilama i apartmanima. Živogošće je naseljeno još od rimskih vremena, o čemu svjedoče ostaci ilirskih grobova te vile rustike.
Živogošće

Drvenik

Smješten u dvjema prirodnim uvalama, Gornjoj i Donjoj vali, mjesto Drvenik plijeni ljepotom svojega prirodna krajolika. Drvenik se prvi put spominje u 13. stoljeću, a ime mu dolazi od riječi drvo. Danas njegovi gosti uživaju u istinskome i mirnome ljetovanju daleko od urbanih sredina i u čarima kulturne i gastronomske ponude.
Drvenik

Zaostrog

Zaostrog se prvi put spominje u 15. stoljeću, a prvo spuštanje stanovnika sa planinskoga biokovskog područja prema moru počelo je u 17. stoljeću. Od 20. stoljeća mjesto živi za turizam koji je njegova glavna gospodarska djelatnost. Danas u Zaostrogu postoje brojni hoteli, kampovi, apartmani i vile, bogata ugostiteljska ponuda te lijepa šetnica uz čisto more i uređene pješčane i šljunčane plaže.
Zaostrog

Podaca

Podaca je mirno turističko mjesto sastavljeno od triju malih naselja: Kapeća, Viskovića Vale i Ravanje. Mjesto privlači svojim prirodnim ljepotama, čistim morem, lijepim plažama, ugodnim smještajem i turističkoj ponudi prilagođenoj posebno obiteljskome ljetovanju.
Podaca

Brist

Privlačno malo turističko mjesto gdje se stanovnici uz turističku djelatnost još bave poljoprivredom, ribarstvom i maslinarstvom. Mjesto posebna autohtona doživljaja staroga Mediterana u kombinaciji s modernim smještajnim jedinicama, uređenim plažama i restoranskoj ponudi domaćih delicija te kulturno-povijesnim spomenicima iz 15. stoljeća.
Brist

Gradac

Pitomo dalmatinsko mjesto bogatih arheoloških nalaza iz antičkoga doba koji svjedoče o davnoj naseljenosti mjesta. Danas se stanovnici najviše bave turizmom, ribarstvom, poljodjelstvom i maslinarstvom. U Gradcu se nalazi prekrasna duga šljunčana plaža, omiljeno mjesto za ljetni boravak brojnih posjetitelja. Iznad nje proteže se lijepa duga šetnica, koju prate brojni ugostiteljski objekti, zabavni sadržaji, hoteli i apartmani.
Gradac
Wybierz pokój Wybierz pokój
Kontakt